Stockholm syndrome

I'm so lost
I'm barely here
I wish I could explain myself
But words escape me
It's too late
To save me
You're too late
You're too late

Charles Manson

I skolan just nu har vi temat Vad ska man tro pa? Det innefattar politik, filosofi och religion.
Hitills har det inte bjudit pa sa mycket intressant, mest kanske for att att jag inte kan hantera filosofi och fragor som "Vad ar konst?". Jag forstar verkligen inte meningen diskussioner dar man inte kan komma fram till nagonting, man bara pratar i cirklar.
Sa nar det kom till temats stora uppgift, skriva en essa om vad som helst inom politik, filosofi eller religion, visste jag att jag skulle valja nagot valdigt konkret eftersom det bara ar det jag kan forhalla mig till, och ganska snart bestamde jag mig for att skriva om Folkets tempel och Jonestown. Det visade sig dock att en annan i klassen tankt samma tanke. Att vi skulle skriva om samma sak ar egentligen inte ett problem for nagon, men jag tyckte att det kandes onodigt eftersom varat tema ar sa extremt brett. Jag skulle kunna klamma in ungefar vad som helst under den temarubriken och da kanns det mycket mer intressant att skriva om nagot som ingen av de andra tankt pa. Darfor sitter jag nu och forsoker satta mig in i Charles Manson.
Det ar svart. Jag angrar mig lite. Han ar verkligen en vidrig man. Man orkar inte lasa sarskilt mycket at gangen, det ar svart att ta till sig alla saker han har gjort. I texten har jag inte ens kommit till delen dar han bildar The family och utfor eller planerar flera mord men jag mar anda illa och kanner att jag skulle skrivit om nagot snallare, nagot luddigt och rosa, nagot som inte far mig att kanna nagonting.
Det finns valdigt mycket skrivet om Charles Manson pa Internet, det ar inte alls svart att hitta. Flera sidor. Problemet ar bara att det inte innefattar nagon som helst information som kanns relevant. Det star vilka instutitioner han suttit pa, vilka sma brott han blivit domd for (ran, inbrott, valdsbrott, hur manga som helst) som ung. Det spelar ingen som helst roll. Det ar inte intressant. Brotten ar inte det viktiga. Det finns sa otroligt lite matnyttigt om sjalva personen Charles.
For inte alls lange sedan gick det en film pa tv om The Manson family, Helter Skelter, den nyare versionen. Det var en tre timmar lang tv-film och jag satt uppe och sag den till slutet. Efterat hade jag inte lart mig nagonting forutom ingaende detaljer om hur morden pa Sharon Tate och LaBianca familjen utfordes. Inga fragor fick nagra som helst svar, nagon bakgrund namdes overhuvudtaget inte.
Jag vill veta varfor och hur han blev till den otroligt grymma manipulativa manniska han ar.

RSS 2.0