Böcker.

Som läsare är jag: Misstänksam. Som i allt annat. Jag tycker alltid bäst om sådant jag har en föraning om vad det är.

Senast lästa bok: Darling River av Sara Stridsberg

Senast påbörjade bok: Började med Baby Jane, Sofi Oksanen, igår efter att den har legat och slängt här hemma i säkert en månad.

Senast köpta bok/böcker: Ibland får jag ett ryck och shoppar loss på Pocketshop. Senast för inte så länge sedan när jag köpte Roslund/Hellströms senaste bok. Samligen måste ju vara komplett liksom.

Favoritdeckarförfattare: Jag läser inte deckare för att det ska vara bra. Men Åsa Larsson är bra. Inte bara i jämförelse med andra inom genren utan även i ordets rätta bemärkelse.

Jag läser allt av:
Det betyder ingenting. Jag har läst allt av Sara Stridsberg och allt av Camilla Läckberg. Jag tycker om att läsa fler böcker av samma författare även om jag tycker att det är dåligt, eftersom jag vet vad jag får.

Jag läser helst inte (genre/författare): Chick-lit. Jag har aldrig direkt provat och har inte någon tanke på att göra det heller. Känner på mig att jag bara kommer bli irriterad.

Vid hyllan för fackböcker letar jag:
Inte alls. Jag läser nästan aldrig faktaböcker. Någon enstaka biografi, och förstås SCUM som står på Ohj (könsfrågor) på biblioteken.

Förutom svenska läser jag gärna: Jag läser helst på svenska.

Högst upp i min att-läsa-hög just nu ligger: En hel papperskasse med mammas pocketböcker står i min hall. Det är blandad kompott. Jag får helt enkelt sticka ner handen och dra en på måfå.

Högst upp på min bok-önskelista-just nu står: Den listan är ganska tom. Just nu har jag allt jag behöver.

När jag går på antikvariat letar jag alltid:
Efter Pär Lagerkvist. Det är störst chans att hitta honom där. Hittills har det givit utkastning på fem böcker.

Manlighet är en bristsjukdom



Utplånandet av mannen är därför en rättfärdig och god handling

Just nu...

...läser jag Darling river av Sara Stridsberg



"Gud ger henne all denna skönhet, men han ger henne ingenting annat, försvarar henne aldrig, står aldrig på hennes sida, låter mor försvinna ner i graven utan att hon får säga adjö, prackar på henne det där naiva svärmiska hopplöst framtidslösa draget. Gud skär en djup skåra mellan hennes ben och kastar ner henne i världen och låter henne rusa mot sitt öde."


Du får stå ut

Mitt sätt att lösa problem är att åka till Kalmar.
Det har visat sig ganska framgångsrikt hittills. Så jag provar igen.



RSS 2.0